Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brambullimë
brambullimë:

brambullím/ë,-a f. sh. -a(t) zhurma e zjarrit kur brambullon; zhurma e shiut të madh mbi çati; brambullitje.

Sinonime / Të përafërta:
brambullitje
Të ngjashme:
brambullij:

brambullí/j jokal., -ta, -tur 1. v. III brambullon. 2. fig. bëj zhurmë; flas shumë e me zë të lartë; llomotit, grij.

brumbullim:

brumbullím,-i m. sh. -a(t) zhurma e brumbullit a si ajo.

vrumbullimë:

vrumbullím/ë,-a f. sh. -a(t) ulërimë; uturimë; gumëzhimë: vrumbullima e luanit; vrumbullima e detit; vrumbullima e bletës.