Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brambullij
brambullij:

brambullí/j jokal., -ta, -tur 1. v. III brambullon. 2. fig. bëj zhurmë; flas shumë e me zë të lartë; llomotit, grij.

Sinonime / Të përafërta:
llomotit
grij
Të ngjashme:
brambullimë:

brambullím/ë,-a f. sh. -a(t) zhurma e zjarrit kur brambullon; zhurma e shiut të madh mbi çati; brambullitje.

brambullon:

brambull/ón jokal. v. III, -ói, -úar bën zhurmë të mbytur e të ndërprerë, kur digjet me vrull e me flakë të mëdha (për zjarrin); bën zhurmë të tillë, kur bie me rrëmbim mbi çati (për shiun).

brumbulloj:

brumbull/ój kal., -óva, -úar 1. jokal. v. III zhuzhin. 2. mbledh shuk; mbush plot: e brumbulloi kazanin.

brambullitje:

brambullítj/e,-a f. sh. -e(t) brambullimë.

brumbullim:

brumbullím,-i m. sh. -a(t) zhurma e brumbullit a si ajo.