Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës braktisës
braktisës:

braktísës,-i m. sh. -(it) ai që braktis një detyrë, një punë etj.: braktisësit e shkollës.

Të ngjashme:
braktisëse:

braktísës,-e, -ja f. sh. -e(t).

braktisje:

braktísj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

braktisur:

braktísur (i, e) mb. që është braktisur: fëmijë i braktisur.

braktis:

braktís kal., -a, -ur largohem nga një vend a nga dikush përgjithnjë; heq dorë nga një punë; e lë pas dore, i kthej krahët: braktisi shtëpinë (fëmijët); braktisi mësimet. / pës. braktísem.