Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës brakicefal
brakicefal:

brakicefál,-e mb., edhe si em., antrop. që e ka kafkën e kokës të shkurtër e në mes të gjerë.