Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bracoj
bracoj:

brac/ój kal., -óva, -úar bised. vjedh xhepave a sende të vogla.

Të ngjashme:
branoj:

bran/ój kal., -óva, -úar lesoj. / pës. branóhet v. III.

graçoj:

graç/ój jokal., -óva, -úar 1. fundosem në baltë: graçoi kali; / v. III shembet (toka). 2. fig. bie në një gjendje të vështirë, bie ngushtë.

aratoj:

arat/ój kal., -óva, -úar lëvroj tokën. / pës. aratóhet v. III.

barazoj:

baraz/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar e bëj të barabartë me një tjetër; e vlerësoj njësoj: barazuan në minutën e fundit (të ndeshjes); barazoj buxhetin (fin.).

barkoj:

bark/ój kal., -óva, -úar e përkul dhe e bëj me bark diçka, harkoj.