Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës braci
braci:

brací,-a f. sh. -(të) bised. vjedhje xhepash a sendesh të vogla.

brac:

brac,-i m. sh. -ë(t) bised. vjedhës xhepash a sendesh të vogla.

Të ngjashme:
abaci:

abací,-a f. sh. -(të) fet. manastir a kuvend katolik; trevë që drejtohet nga një abat.

bacil:

bacíl,-i m. sh. -e(t) biol. bakter i zgjatur si shkopth: bacili i tuberkulozit.

barazi:

barazí,-a f. sh. -(të) të qenët i barabartë me një tjetër; gjendje e barabartë a e drejtë për të qenë i barabartë me një tjetër; kund. pabarazi: barazi shoqërore; barazia para ligjit.

blacë:

blác/ë,-a f. sh. -a(t) pyll i ulët, me shkurre e me ferra të dendura.