Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brac
brac:

brac,-i m. sh. -ë(t) bised. vjedhës xhepash a sendesh të vogla.

Të ngjashme:
braci:

brací,-a f. sh. -(të) bised. vjedhje xhepash a sendesh të vogla.

bram:

bram,-i m. fundërri që mbetet nga tretja e dyllit etj., bramcë, bukërrime; lyra e leshit të bagëtisë, zdralë: bram gjalpi; bram farke.

arab:

aráb,-i m. sh. -ë(t) pjesëtar i popullsive të disa vendeve të Azisë së Afërme dhe të Afrikës së Veriut; banor vendës ose me prejardhje nga këto vende.

arap:

aráp,-i m. sh. -ë(t) 1. bised. zezak; / njeri shumë i zeshkët. 2. zool. fulterëz. 3. emër për kafshë shtëpiake me qime të zezë.

arar:

arár,-i m. sh. -ë(t) ai që punon arën, lavërtar; bujk.