Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bozhure
bozhure:

bozhúr/e,-ja f. sh. -e(t) 1. bot. lulëgjake. 2. kafshë shtëpiake e kuqërreme.

Sinonime / Të përafërta:
lulëgjake
Të ngjashme:
bozhore:

bozhór,-e, -ja f. sh. -e(t).

bozhor:

bozhór,-i m. sh. -ë(t) pelikan.

bordurë:

bordúr/ë,-a f. sh. -a(t) 1. ndërt. brez i ngushtë përforcues prej betoni anës rrugëve të asfaltuara, në themelet e shtëpisë etj. 2. shirit, qëndisje etj. buzë veshjeve të ndryshme, zakonisht për zbukurim.

broshurë:

broshúr/ë,-a f. sh. -a(t) libër me pak fletë.