Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bozaxhi
bozaxhi:

bozaxhí,-u m. sh. -nj(të) ai që bën a që shet bozë.

Të ngjashme:
bojaxhi:

bojaxhí,-u m. sh. -nj(të) punëtor që bojatis muret, orenditë etj.

sobaxhi:

sobaxhí,-u m. sh. -nj(të) bised. ai që bën soba e qyngje sobash.