Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës botekuqe
botëkuqe:

botëkúq/e,-ja f. botë e kuqe.

Të ngjashme:
bobokuqe:

bobokúq/e,-ja f. sh. -e(t) lulja e lofatës ose e rrushkullit.

buzëkuqe:

buzëkúq,-e, -ja f. sh. -e(t) zool. 1. tartabiqe. 2. mollëkuqe.