Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës botekuptimor
botëkuptimor:

botëkuptimór,-e mb. që lidhet me botëkuptimin, i botëkuptimit: nga ana botëkuptimore.

Të ngjashme:
botëkuptim:

botëkuptím,-i m. sh. -e(t) tërësia e pikëpamjeve për botën; mënyra si e kuptojmë atë: botëkuptim shkencor (i drejtë).