Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës botanike
botanik:

botaník,-e mb. që lidhet me botanikën, i botanikës, që lidhet me bimët e me studimin e tyre: kopsht botanik kopsht ku janë mbjellë bimë të ndryshme për t’i njohur e për t’i studiuar.

botanikë:

botaník/ë,-a f. shkencë natyrore që studion bimët.

Të ngjashme:
batanije:

bataníj/e,-a f. sh. -e(t) mbulesë leshi, pambuku etj., e ngjeshur e me push: batanije sintetike.

botanist:

botaníst,-i m. sh. -ë(t) specialist në botanikë.