Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bostanore
bostanore:

bostanór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. kryes. sh. bot. kungulloret. 2. tokë e mbjellë me bostan.

bostanor:

bostanór,-e mb. që lidhet me bimë si shalqini e pjepri; kungullor: bimë bostanore.

Sinonime / Të përafërta:
kungulloret