Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës boshtare
boshtare:

boshtár/e,-ja f. sh. -e(t) grua që tjerr mirë me bosht.

Të ngjashme:
kashtare:

kashtár/e,-ja f. sh. -e(t) 1. grumbull me kashtë. 2. hamullore. 3. flakadan.

qoshtere:

qoshtér/e,-ja f. sh. -e(t) zdrukth për të gdhendur qoshet e dërrasave.

bishtore:

bishtór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. lugë e madhe gjelle me bisht të gjatë; enë (tigan, xhezve etj.) me bisht të gjatë, bishtje, bishtak. 2. bishtarak are. 3. nënbishte.

kopshtare:

kopshtár,-e, -ja f. sh. -e(t).

leshtare:

leshtár,-e, -ja f. sh. -e(t).