Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës boshje
boshje:

bóshj/e,-a f. sh. -e(t) bishtajë pa kokrra.

Të ngjashme:
joshje:

jóshj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi dhe gjendja sipas foljeve. 2. joshë.

oshje:

óshj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

boshkë:

bóshk/ë,-a f. sh. -a(t) bot. barishte shumëvjeçare e livadheve malore, me zhardhok si të qepës e me gjethe si të këlkazës.

bathje:

báthj/e,-a f. sh. -e(t) që e ka kokrrën si të bathës (për qershi etj.).

beshte:

bésht/e,-ja f. sh. -e(t) profkë.