Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës boshas
boshas:

bóshas ndajf. bised. bosh, huq; kot: i shkoi dora boshas; foli boshas.

Sinonime / Të përafërta:
bosh
huq
kot
Të ngjashme:
bishar:

bishár,-i m. sh. -ë(t) keq. njeri i egër si bishë, egërsirë.

bishtas:

bíshtas ndajf. në bisht, galiç; duke u zvarritur me të ndenjurat për tokë: ecte bishtas.

bostan:

bostán,-i m. sh. -e(t) 1. shalqi a pjepër; përmb. shalqi e pjepër: mbolli bostan e i dolën kastraveca (iron.) mendoi për mirë, por i doli keq. 2. bostanore: dolëm nga bostanet; për të vënë në bostan i rreckosur, si dordolec.

boshatis:

boshatís kal., -a, -ur bised. zbraz: boshatisi dollapin; e boshatisën shtëpinë.

boshësi:

boshësí,-a f. sh. -(të) bised. zbrazëti.