Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bos
bos:

bos,-i m. sh. -ë(t) libr. njeri i pasur e me rëndësi në një sipërmarrje etj.; drejtues a kryetar në një veprimtari të madhe kryesisht ekonomike: bosët e naftës; bosët e drogës.

Të ngjashme:
bas:

bas,-i m. sh. -ë(t) muz. zëri më i trashë i këngëtarit; këngëtari a vegla muzikore me zë të tillë.

bis:

bis pasth. thirrje për të përsëritur një këngë, një interpretim etj.

boa:

bóa f. sh. -(t) zool. gjarpër shumë i madh johelmues, që rron në Amerikën Jugore e në Madagaskar dhe që e mbyt gjahun duke iu mbështjellë e duke e shtrënguar.

boç:

boç,-i m. sh. -a(t) ulli vajës kokërrmadh.

bof:

bof onomat. bised. përdoret kur shprehim një veprim të menjëhershëm e të papritur; / si kallëz. vij papritur, ia beh; brof: kur ai, bof te dera.