Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës borxhli
borxhli:

borxhlí,-u m. sh. -nj(të) bised. ai që i ka borxh dikujt: më bëri borxhli (fig.).

Të ngjashme:
borxh:

borxh,-i m. sh. -e(t) 1. hua: hyri në borxh; shleu (lau) borxhet. 2. fig. detyrim moral ndaj dikujt: ta paça borxh! ta shpërblefsha!