Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës borroviq
borroviq:

borrovíq,-i m.sh. -ë(t) zool. shpend shtegtar, i bardhë a i përhimë, me këmbë e sqep të gjatë, që rri zakonisht pranë ujërave të ëmbla.

Të ngjashme:
gorrovi:

gorroví,-a f. diçka e bluar trashë (miell, kafe etj.).