Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës boronicë
boronicë:

boroníc/ë,-a f. sh. -a(t) bot. qershigël.

Sinonime / Të përafërta:
qershigël
Të ngjashme:
mornicë:

morníc/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) 1. dridhmë a rrëqethje në trup (nga ethet, nga të ftohtët etj.): më shkuan mornica. 2. kokrriza që dalin në trup në raste të tilla: u mbusha me mornica.

boricë:

boríc/ë,-a f. sh. -a(t) borë e imët si ngricë; / erë shumë e ftohtë, që sjell borë.