Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bornaje
bornajë:

bornáj/ë,-a f. sh. -a(t) borë e madhe e zakonisht e qëndrueshme në një vend: ujë bornaje.

Të ngjashme:
blinajë:

blináj/ë,-a f. sh. -a(t) blinishtë.

brinajë:

brináj/ë,-a f. sh. -a(t) anëse are.

gurnajë:

gurnáj/ë,-a f. sh. -a(t) gurishtë.

mortajë:

mortáj/ë,-a f. sh. -a(t) usht. armë zjarri me grykë të gjerë e pa vjaska, që e hedh predhën me flurudhë të lakuar: mortajë e lehtë; predhë mortaje.

arnajë:

arnáj/ë,-a f. sh. -a(t) vend me ara, arishtë.