Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës borme
bormë:

bórm/ë,-a f. sh. -a(t) degë që shqitet nga një ulli dhe që mbillet, shpatull ulliri.

Të ngjashme:
bore:

bór/e,-ja f. sh. -e(t) kafshë shumë e bardhë.

barmë:

bárm/ë,-a f. sh. -a(t) lëvorja e blertë mbi urrën e drurëve.

borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.

borimë:

borím/ë,-aII f. sh. -a(t) anie are.

burmë:

búrm/ë,-aI f. sh. -a(t) vidhë e vogël.