Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës borizan
borizan:

borizán,-i m. sh. -ë(t) ai që i bie borisë për sinjale (në ushtri etj.).

Të ngjashme:
brizan:

brizán,-i m. sh. -ë(t) vjet. ai që i binte bririt gjatë luftimeve (në mesjetë), britar.