Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës borime
borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.

borimë:

borím/ë,-aII f. sh. -a(t) anie are.

Të ngjashme:
borim:

borím,-i m. rënia e borës.

boricë:

boríc/ë,-a f. sh. -a(t) borë e imët si ngricë; / erë shumë e ftohtë, që sjell borë.

borigë:

boríg/ë,-a f. sh. -a(t) bot. pishë e zezë, çetinë.

bormë:

bórm/ë,-a f. sh. -a(t) degë që shqitet nga një ulli dhe që mbillet, shpatull ulliri.