Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës borige
borigë:

boríg/ë,-a f. sh. -a(t) bot. pishë e zezë, çetinë.

Sinonime / Të përafërta:
çetinë
Të ngjashme:
boricë:

boríc/ë,-a f. sh. -a(t) borë e imët si ngricë; / erë shumë e ftohtë, që sjell borë.

borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.

borimë:

borím/ë,-aII f. sh. -a(t) anie are.

korife:

korifé,-u m. sh. -nj(të) 1. vjet. teatër. drejtues i korit në dramaturgjinë e vjetër greke. 2. fig. lart. njeri shumë i shquar në një fushë të dijes: korife i artit shqiptar.

korije:

koríj/e,-a f. sh. -e(t) pyll i vogël me drurë jo shumë të lartë.