Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës borigë
borigë:

boríg/ë,-a f. sh. -a(t) bot. pishë e zezë, çetinë.

Sinonime / Të përafërta:
çetinë
Të ngjashme:
boricë:

boríc/ë,-a f. sh. -a(t) borë e imët si ngricë; / erë shumë e ftohtë, që sjell borë.

borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.

borimë:

borím/ë,-aII f. sh. -a(t) anie are.

borik:

borík,-e mb. kim. që përmban bor: acid borik.

borim:

borím,-i m. rënia e borës.