Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës borebardhe
borëbardhë:

borëbárdh/ë,-a f. sh. -a(t) mit. figurë e përrallave popullore, e përfytyruar si vajzë prej bore.

Të ngjashme:
botëbardhë:

botëbárdh/ë,-a f. botë e bardhë.

orëbardhë:

orëbárdhë mb., edhe si em., fatbardhë.

orëbardhë:

orëbárdh/ë,-a f. sh. -a(t) mit. ora e bardhë.

bukëbardhë:

bukëbárdhë mb. 1. që e ka bukën, thelbin, tulin etj. të bardhë: bajame bukëbardhë. 2. fig. mikpritës; zemërbardhë.

buzëbardhë:

buzëbárdhë mb. me buzë të bardha (për kafshë).