Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bordure
bordurë:

bordúr/ë,-a f. sh. -a(t) 1. ndërt. brez i ngushtë përforcues prej betoni anës rrugëve të asfaltuara, në themelet e shtëpisë etj. 2. shirit, qëndisje etj. buzë veshjeve të ndryshme, zakonisht për zbukurim.

Sinonime / Të përafërta:
shirit
Të ngjashme:
bordero:

borderó,-ja f. sh. -(të) fin. listë pagash.

bozhure:

bozhúr/e,-ja f. sh. -e(t) 1. bot. lulëgjake. 2. kafshë shtëpiake e kuqërreme.

torturë:

tortúr/ë,-a f. sh. -a(t) dhunë e egër trupore mbi dikë; edhe fig., vuajtje e padurueshme shpirtërore; sfilitje: i bënë tortura e torturuan.