Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës borak
borak:

borák,-u m. sh. -ë(t) [borákës,-i m. sh. -, -(it)] zool. borës.

Sinonime / Të përafërta:
borës
Të ngjashme:
bojak:

boják,-e mb., edhe si em., shtatlartë e i pashëm, bojalli.

borik:

borík,-e mb. kim. që përmban bor: acid borik.

dorak:

dorák,-u m. sh. -ë(t) 1. doreza e diçkaje; vegjë; pjesa e kthyer e bastunit, ku mbështetet dora; bastun me një pjesë të tillë: doraku i parmendës (i sharrës); plug me dy dorakë. 2. sport. peshë si rruzull me një dorezë ose dy pesha të tilla të lidhura me një bosht të lakuar, që përdoret për ushtrime gjimnastikore.

zborak:

zborák,-u m. sh. -ë(t) [zborákës,-i m. sh. -(it)] zool. borës.

dorak:

dorák,-e mb. që ka dorezë.