Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës borëpastrues
borëpastrues:

borëpastrúes,-e mb. që shërben për të pastruar borën nga rrugët etj.

Të ngjashme:
borëpastruese:

borëpastrúes,-e, -ja f. sh. -e(t) makinë për të pastruar borën.

dëborëpastrues:

dëborëpastrúes,-e mb.,edhe si em.,borëpastruese.