Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bonbone
bonbone:

bonbón/e,-ia f. sh. -e(t) kokërr si karamele, e butë, që përgatitet me brumë sheqeri, me kakao etj.

Të ngjashme:
bonboneri:

bonbonerí,-a f. sh. -(të) dyqan bonbonesh, karamelesh etj.

bobole:

boból/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) 1. kokrra misri të ziera; / kokrra fasulesh, bathësh etj. të paziera mirë e të fryra nga uji. 2. makarona rryla. 3. fig. grua e shkurtër e topolake.

bobinë:

bobín/ë,-a f. sh. -a(t) tek. gyp i shkurtër, në të cilin mbështillet tel, shirit etj.: bobinë filmi; / elektr. gyp i shkurtër, i mbështjellë me tel, që përdoret në pajisje elektrike dhe në radioteknikë: bobinat e radios.