Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bolshevizem
bolshevizëm:

bolshevíz/ëm,-mi m. hist. teori e praktikë e lëvizjes proletare për përmbysjen e kapitalizmit me dhunë dhe për kalimin në shoqërinë komuniste, që u përpunuan në Rusi nga V.I. Lenini.