Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bolshevik
bolshevik:

bolshevík,-e mb. hist. që ndjek bolshevizmin, që udhëhiqet nga bolshevizmi: parti bolshevike.

bolshevik:

bolshevík,-u m. sh. -ë(t) anëtar i partisë bolshevike në Rusi e më pas në Bashkimin Sovjetik; / pasues a ithtar i bolshevizmit.