Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bollshem
bollshëm:

bóllsh/ëm (i), -me (e) mb. i shumtë a i madh; i mjaftueshëm; i pasur, i begatshëm: prodhime (korrje) të bollshme; ushqim i bollshëm; shtëpi e bollshme.

Të ngjashme:
hollohem:

hollóhem vetv. e holloj: iu hollua këmba (trupi); iu hollua zëri; iu hollua mendja; janë holluar bagëtitë. / pës. hollóhem.

zellshëm:

zéllsh/ëm (i), -me (e) mb. që punon me zell, që ka zell: vajzë e zellshme.