Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bollka
bollka:

bóllka(-t) f. sh. krahin. poture.

Sinonime / Të përafërta:
poture
Të ngjashme:
ballkë:

bállk/ë,-a f. sh. -a(t) kumbull me kokrra të gjata e të kuqërreme.

bollëk:

bollëk,-u m. bised. shumicë, mbushulli, tepri; mirëqenie, begati: krijimi i bollëkut; gjendet me bollëk.

dollak:

dollák,-u m. sh. -ë(t) gjunjak.

dollma:

dollmá,-ja f. sh. -(të) gjell. 1. japrak. 2. gjellë me të brendshmet e bagëtive dhe me copa kulaçi a buke; kapama.

gollak:

gollák,-u m. sh. -ë(t), edhe si mb. 1. gjel i madh e me qafë të rrjepur, që këndon me një zë të trashë e të ngjirur. 2. fig. djalë a burrë me zërin të trashë e të ngjirur: këndon si gollak; / njeri i trashë nga mendja.