Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bollgur
bollgur:

bollgúr,-i m. drithë i copëtuar trashë, që gatuhet si pilaf: mish me bollgur.

Të ngjashme:
ballgun:

ballgún,-i m. sh. -ë(t) bot. shpardh.

bullgar:

bullgár,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Bullgarisë ose me prejardhje nga Bullgaria.

bullgar:

bullgár,-e mb. që lidhet me bullgarët a me Bullgarinë, i bullgarëve a i Bullgarisë: këngë bullgare.