Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bolivian
bolivian:

bolivián,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Bolivisë ose me prejardhje nga Bolivia.

bolivian:

bolivián,-e mb. që lidhet me bolivianët a me Bolivinë, i bolivianëve a i Bolivisë: këngë boliviane.

Të ngjashme:
boliviane:

bolivián,-e, -ja f. sh. -e(t).