Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bokerimte
bokërimtë:

bokërímtë (i, e) mb. i zhveshur nga bimësia; me bokërima.

Të ngjashme:
bokërimë:

bokërím/ë,-a f. sh. -a(t) vend gurishtë; bokë; gumë.

bokërishtë:

bokërísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me boka.