Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bokerime
bokërimë:

bokërím/ë,-a f. sh. -a(t) vend gurishtë; bokë; gumë.

Sinonime / Të përafërta:
bokë
gumë
Të ngjashme:
bokërimtë:

bokërímtë (i, e) mb. i zhveshur nga bimësia; me bokërima.

bukërrime:

bukërrím/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) bram.

mekërimë:

mekërím/ë,-a f. sh. -a(t) britmë e dobët; vërrimë dhish.

brerimë:

brerím/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. shi i madh e i rrëmbyer; / të ftohtë i hidhur me shi e me erë. 2. zhurma e shiut mbi çati a zhurmë tjetër si ajo.

brerimë:

brerím/ë,-aII f. sh. -a(t) shkarëzimë.