Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bokërishtë
bokërishtë:

bokërísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me boka.

Të ngjashme:
okërishtë:

okërísht/ë,-a f. sh. -a(t) [okërísht/e,-ja f. sh. -e(t)] tepore.

bakërishte:

bakërísht/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) bakëre; copëra bakri ose mbeturina bakëresh.

lakërishtë:

lakërísht/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. kopsht a arë e mbjellë me lakra. 2. sh. lakra, lakrurina.

lakërishtë:

lakërísht/ë,-aII f. sh. -a(t) bot. barishte ujëse, me kërcell të gjatë, me lule të bardha dhe me gjethe të gjera.

bokërimtë:

bokërímtë (i, e) mb. i zhveshur nga bimësia; me bokërima.