Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bokërimë
bokërimë:

bokërím/ë,-a f. sh. -a(t) vend gurishtë; bokë; gumë.

Sinonime / Të përafërta:
bokë
gumë
Të ngjashme:
bokërimtë:

bokërímtë (i, e) mb. i zhveshur nga bimësia; me bokërima.

mekërimë:

mekërím/ë,-a f. sh. -a(t) britmë e dobët; vërrimë dhish.

bakërim:

bakërím,-i m. veprimi sipas foljeve: reparti i bakërimit.

borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.

borimë:

borím/ë,-aII f. sh. -a(t) anie are.