Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bojkot
bojkot:

bojkót,-i m. sh. -e(t) bojkotim.

Të ngjashme:
bojkotoj:

bojkot/ój kal., -óva, -úar libr. ndërpres lidhjet me organet shtetërore, me ndonjë organizatë etj., nuk u shërbej më; largohem nga një veprimtari a nuk marr pjesë kur jam i pakënaqur me të; i shmangem diçkaje: bojkotuan zgjedhjet. / pës. bojkotóhem.

bojkotim:

bojkotím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes: bojkotim politik.