Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bojeshpatez
bojëshpatëz:

bojëshpátëz mb. në ngjyrë blu të çelur si të lules së shpatës, shpatëz.

Sinonime / Të përafërta:
shpatëz
Të ngjashme:
gojëshpatë:

gojëshpátë mb., edhe si em., gjuhëshpatë.