Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bojemjalte
bojëmjaltë:

bojëmjáltë mb. në ngjyrë kafe të çelur e në të verdhë si të mjaltit.

Të ngjashme:
gojëmjaltë:

gojëmjáltë mb. gojëmbël.

ujëmjaltë:

ujëmjált/ë,-i m. nektar.