Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bojegjak
bojëgjak:

bojëgják,-e mb. në ngjyrë të kuqe të ndezur si të gjakut.