Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bojaxhi
bojaxhi:

bojaxhí,-u m. sh. -nj(të) punëtor që bojatis muret, orenditë etj.

Të ngjashme:
bozaxhi:

bozaxhí,-u m. sh. -nj(të) ai që bën a që shet bozë.

bojalli:

bojallí,-e mb., edhe si em., bised. shtathedhur e i pashëm, bojak: vajzë bojallie.

sobaxhi:

sobaxhí,-u m. sh. -nj(të) bised. ai që bën soba e qyngje sobash.