Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bojatis
bojatis:

bojatís kal., -a, -ur 1. lyej me bojë: bojatisi muret (këpucët); / bised. keq. i vë fytyrës shumë të kuq e pudër. 2. fig. zbukuroj, i jap lustër.

Sinonime / Të përafërta:
zbukuroj
Të ngjashme:
boshatis:

boshatís kal., -a, -ur bised. zbraz: boshatisi dollapin; e boshatisën shtëpinë.

bojatisem:

bojatísem vetv. e bojatis1. / pës. bojatísem.

bojatisje:

bojatísj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

bojatisur:

bojatísur (i, e) mb. 1. i lyer me bojë. 2. i zbukuruar.

batis:

batís kal., -a, -ur bised. 1. edhe fig., e rrëzoj përtokë, e përmbys; e vë poshtë; pllakos: e batisi dheu; më batisi malli. 2. përpajnoj. 3. jokal. ia beh: batisi lumi.