Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bojalli
bojalli:

bojallí,-e mb., edhe si em., bised. shtathedhur e i pashëm, bojak: vajzë bojallie.

Sinonime / Të përafërta:
bojak
Të ngjashme:
bojaxhi:

bojaxhí,-u m. sh. -nj(të) punëtor që bojatis muret, orenditë etj.

gjalli:

gjálli (së) ndajf. sa është gjallë, sa jeton; pa vdekur: e la me fjalë për së gjalli; u ndamë për së gjalli kemi një kohë të gjatë pa u takuar me njëri-tjetrin.

balli:

ballí,-u m. sh. -nj(të) pëllumb me pullë të kuqe në kokë.

jalli:

jallí,-a f. sh. -(të) krahin. 1. mish shumë i majmë; gjellë me shumë yndyrë. 2. fushë e hapur që shtrihet pranë detit a pranë lumenjve.