Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bojak
bojak:

boják,-e mb., edhe si em., shtatlartë e i pashëm, bojalli.

Sinonime / Të përafërta:
bojalli
Të ngjashme:
bonjak:

bonják,-e mb., edhe si em., jetim.

borak:

borák,-u m. sh. -ë(t) [borákës,-i m. sh. -, -(it)] zool. borës.

pojak:

poják,-u m. sh. -ë(t) vjet. rojtar i arave dhe i vreshtave; pendar: pojaku i fshatit.

sojak:

soják,-u m. sh. -ë(t) brisk xhepi.

bajat:

baját,-e mb. bised. 1. i ndenjur, i ndiçëm; kund. i proshkët, i freskët: gjellë bajate. 2. fig. që i ka dalë boja e është bërë i mërzitshëm nga përsëritja e shpeshtë; i pavlerë: njeri bajat; shpifje bajate.