Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bojëmadh
bojëmadh:

bojëmádh,-e mb. 1. shtatmadh. 2. fig. i mjerë.

Sinonime / Të përafërta:
shtatmadh
Të ngjashme:
bujëmadh:

bujëmádh,-e mb. që bën shumë bujë; zhurmëmadh.

dajëmadh:

dajë/mádh,-mádhi m. sh. -mëdhénj(të) daja i madh.

kokëmadh:

kokëmádh,-e mb., edhe si em., që e ka kokën të madhe; kund. kokëvogël.

orëmadh:

orëmádh,-e mb., edhe si em., që ka shumë fat.